Forskning fastslår at akupunktur virker på smerter

En forskergruppe fra Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York har fundet bevis på, at akupunktur hjælper mod kroniske smerter.

Forskerne har lavet en stor solid metaanalyse af 29 undersøgelser med næsten 18.000 personer. Resultaterne viser, at akupunkturbehandling virker bedre end konventionel smertebehandling af kroniske smertepatienter.

Patienter med ryg- og nakkesmerter, slidgigt og kronisk hovedpine som fik akupunktur, havde lavere smerteværdier end ved placebo-akupunktur. I forhold til de behandlingsformer sundhedsvæsnet traditionelt behandler med, var akupunktur endnu mere effektiv. Desuden har akupunktur ikke bivirkninger, som den traditionelle medicin.

Forskerne kalder metaanalysen det mest robuste bevis på, at akupunktur har en effekt på kronisk smerte.

I Danmark har vi verdensrekord i indtagelse af smertestillende medicin, da omkring 20 procent af alle voksne danskere lider af kroniske smerter, og medicinforbruget stiger stadig år efter år. Derfor er undersøgelsen godt nyt – ikke mindst for kroniske smertepatienter. Nu venter vi bare på handling fra sundhedsministeren og sundhedsudvalget, som er orienteret om den nye metaanalyse.

Kilder: